Een klassieke Negroni, maar dan net een tikkeltje anders. Net zoals de Negroni heeft een white Negroni heel wat fans. Niet onlogisch, deze cocktail is immers verrukkelijk. Lust jij wel een helder geel drankje met pit en smaak? Dan moet je zeker deze cocktail eens maken. Iedereen zal er gek van zijn, dat geven we je mee op een briefje.

Wil jij zelf een White Negroni maken?
Haal met deze 12-delige BarDeluxe cocktailset alles in huis voor de perfecte mix: van shaker en barmaatje tot muddler – een schitterend cadeau voor jezelf of een geliefde!
White Negroni maken
Een white Negroni maken is niet complex, maar je moet wel de Franse kruidenlikeur Suze in huis hebben. Een minder gekend drankje, maar wel een onmisbaar ingrediënt voor de balans in deze cocktail. Het vergt misschien wat zoekwerk, maar het is de moeite meer dan waard.
White Negroni recept
Het recept van de white Negroni bevat zowel gin, Lillet blanc als Suze. 3 verschillende soorten alcohol die elkaar in evenwicht houden en waardoor bitter en zoet perfect in evenwicht komen.
White Negroni ingrediënten
- 2 cl Lillet blanc
- 4,5 cl gin
- 2 cl Suze
- 2 citroenpartjes
- IJsblokjes
Bereidingswijze
- Snijd de citroen in partjes en doe ze in het glas. Zorg er met een cocktaillepel ook voor dat er wat aroma’s vrijkomen.
- Voeg de overige ingrediënten toe
- Doe er de ijsblokjes in en roer.
Waar komt white Negroni vandaan?
De white Negroni is uiteraard een variant op de klassieke Negroni die meer bekendheid geniet. Deze cocktail dateert uit 2001 toen de Britse bartender Wayne Collins deze cocktail op VinExpo in Bordeaux bedacht. Daarvoor greep hij naar Franse ingrediënten en de white Negroni was geboren. De cocktail werd vervolgens populair in New York en veroverde dan de hele wereld.
Overzicht van de White Negroni Cocktail
Onderwerp | Inhoud |
---|---|
Cocktail | White Negroni |
Tijd | 10 minuten |
Portie | 1 persoon |
Oorsprong | Bordeaux |
Ingrediënten | Lillet blanc, gin, Suze, citroenpartjes, ijsblokjes |
Bereiding | Snijd citroen in partjes, voeg ingrediënten toe in glas, voeg ijsblokjes toe, roer |
Geschiedenis | White Negroni, een variant op de klassieke Negroni, ontstond in 2001 op VinExpo in Bordeaux |
Een verrukkelijke twist op de klassieke Negroni, met Franse ingrediënten voor een evenwichtige smaakervaring
Meest gestelde vragen over de White Negroni
Wat zijn de ingrediënten voor een White Negroni?
Een White Negroni bevat 2 cl Lillet blanc, 4,5 cl gin, 2 cl Suze, citroenpartjes en ijsblokjes. Deze cocktail vereist Suze, een Franse kruidenlikeur, als essentieel ingrediënt om de perfecte balans van bitter en zoet te bereiken.
Hoe maak je een White Negroni?
Om een White Negroni te maken, snijd je citroenpartjes en doe je ze in een glas om aroma's vrij te laten komen. Voeg vervolgens Lillet blanc, gin, Suze en ijsblokjes toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar en serveer.
Waar komt de White Negroni vandaan?
De White Negroni is een variant op de klassieke Negroni en werd in 2001 bedacht door de Britse bartender Wayne Collins op VinExpo in Bordeaux. Hij gebruikte Franse ingrediënten om deze cocktail te creëren, waardoor het een unieke twist kreeg. De cocktail werd populair in New York en verspreidde zich vervolgens over de hele wereld
Gerelateerde cocktails
Negroni
De klassieke Negroni is de meest voor de hand liggende keuze, aangezien de White Negroni een variatie is op dit traditionele recept. Beide cocktails bevatten gin en een bittere component, hoewel de White Negroni Lillet Blanc en Suze gebruikt in plaats van rode vermout en Campari.
Negroni Sbagliato
Deze cocktail is een andere variatie op de klassieke Negroni en vervangt de gin door mousserende wijn. De smaak is iets lichter en sprankelender dan een traditionele Negroni, maar heeft nog steeds een bittere ondertoon, vergelijkbaar met de White Negroni.
Americano Cocktail
De Americano bevat Campari en rode vermout, net als de klassieke Negroni, maar gebruikt sodawater in plaats van gin. Hoewel het niet dezelfde ginbasis heeft als de White Negroni, heeft het wel een vergelijkbaar bitterzoet smaakprofiel en wordt het vaak geserveerd tijdens dezelfde gelegenheden.